Tilbage
mar
26

Guide: Sådan gør du din cykel forårsklar

Solen er endelig begyndt at kigge frem fra sit vinterskjul, og foråret venter lige om hjørnet. Hvordan står det til med din cykel efter en lang og kold vinter? Frost, salt og grus er hård kost for selv de smarteste cykler. En forårs-klargøring kan derfor være en særdeles god idé, uanset om du har cyklet hele vinteren, eller om din cykel har stået stille. Det behøver faktisk hverken være dyrt eller tage lang tid for at få din cykel til at spinde som en drøm.

Varmt vand og sæbe
Måske lyder det som et gammelt husmortrick, men varmt vand og sæbe er faktisk kongen, når det kommer til rengøring af din cykel. Det er selvfølgelig vigtigt, at du bruger et vaskemiddel, som er beregnet til netop rengøring af cykler, og som er organisk opløseligt (det er også god miljø-stil).

Lås din cykel tæt på et afløb
For at undgå, at der kommer vand og sæbe over det hele, er det smart at placere sig i nærheden af en afløbsrist og låse cyklen. Når cyklen er låst, er den nemmere at håndtere - og så kører den ingen steder.

 

Hvad skal du bruge?

 • En gammel karklud eller håndklæde
 • Sæbe (beregnet til cykler)
 • En svamp
 • Olie (beregnet til cykler)


Sådan gør du:
 

 • Start med at sprøjte vand på din cykel og sæb derefter din cykel ind i sæbe. Husk at læs på sæben, hvor lang tid den skal blive siddende for at virke optimalt.
 • Tør cyklen af med din karklud eller dit håndklæde. Det er vigtigt, at dette bliver gjort grundigt. Husk derfor at trække kluden ind mellem forhjul, baghjul og bremseklodser. På den måde får du fjernet småsten, salt og gammelt gummi, der kan være årsag til, at din cykel bremser dårligt.
 • Skyl nu cyklen med rent vand og gå efter med en svamp og bliv ved indtil du er sikker på, at al sæben er kommet af cyklens smådele.
 • Nu skal cyklen smøres med en tynd sprayolie.
 • Tjek at din kæde er stram. Hvis den er slap, risikerer du at den falder af, og du kan komme til skade
 • Frosten har også været hård ved din lås, som du med fordel kan smøre med en omgang låsespray (undgå her at bruge olie, da olien ødelægger låsecylinderne)

Undgå:

 • Højtryksspuleren (de hårde stråler kan gøre mere skade end gavn)

 

Tjek dine dæk
Et andet lille Yndlings tip er, at du skal gå dine dæk efter for at se, om der sidder småsten og andet fast. Dette er især et vigtigt tip, hvis du ofte punkterer. Hvis stenene sidder fast, så kan de med fordel fjernes med en mindre hobbykniv – but be carefull my friend.


Lys i pæren
Bliv ikke snydt af solens dejlige, lyse stråler. Der er stadig mørkt både morgen og aften. Tjek derfor om der er tilstrækkeligt med strøm på batterierne i dine cykellygter. Og glem nu ikke den cykelhjelm - så sikrer du, at der bliver ved med at være lys i din egen pære.


Er din cykel forsikret?
Hvad ville dit liv være uden din cykel? En dyr fornøjelse? Ikke særligt fleksibelt? For mange vil det være  uoverskueligt, hvis de skal undvære deres cykel. Derfor er det vigtigt, at have den rigtige forsikring.

Hos Yndlings kan du forsikre din cykel til Danmarks skarpeste priser. Så er den både forsikret mod tyveri, skade og hærværk.

 

Beregn din cykelforsikring her

 

Prisberegneren fra Yndlings giver dig med det samme en pris på, hvad det koster at forsikre din cykel. Det bedste ved den forsikring er, at der er Ingen binding og Ingen Selvrisiko.

Husk, at din cykel ikke nødvendigvis er dækket, bare fordi du har en indboforsikring. Vi har masser af cykel-forsikrede, som også har en indboforsikring. Er din cykel dækket af en indboforsikring, så har den typisk en selvrisiko. Det har Yndlings ikke.
 

Hvis du har spørgsmål så ring til os på  87 10 18 10 eller send en besked til os via vores  Facebook-side 

JOIN US PÅ FACEBOOK  - vi laver sjov, giver tips og har masser af konkurrencer.

Øvrige artikler

maj
28

Unges ting er mere udsatte end andres

Læs artikel
maj
27

Unge på erhvervsuddannelserne gambler med indboet

Læs artikel
maj
24

Yndlings er forsikring on demand

Læs artikel