Tilbage
apr
3

Guide: Undgå cykeltyveri

Sommeren er desværre den tid på året, hvor der bliver stjålet flest cykler. Det er ikke kun irriterende for dig, når du skal transportere dig rundt - det gør også hulens nas på pengepungen. Læs med her, og få gode råd til, hvordan du mindsker chancen for at få din cykel stjålet. 

Hvor blev min cykel af?
Har du prøvet det før? Hurtigt ude af fjerene, en hurtig morgenmad kastet i halsen, ned på cyklen og afsted i skole eller på job. Men vent….åh nej.. Cyklen står ikke der, hvor jeg parkerede den i går. Hvor er den blevet af? Nu kommer jeg først for alvor for sent. Det er onsdag, jeg var da ikke fuld i går? Manner?! - den er blevet stjålet. Det sker bare ikke. Og jo - det sker cirka hele tiden. 

Du er ikke alene
Ifølge Danmarks Statistik, blev der i Danmark i 2016 i alt meldt 52.465 cykeltyverier, hvilket svarer til intet mindre end 143 cykeltyverier om dagen. Ud af dem blev hele 54% af cykeltyverierne begået i Region Hovedstaden. Københavnerne bor altså i en højrisikozone, når det kommer til cykeltyve. 

Tre gode råd til at undgå cykeltyveri
Der findes forskellige ting, du selv kan gøre for at forhindre, at din cykel bliver stjålet. Selvfølgelig husker du altid at låse din cykel (right?), men der findes også andre tricks.

Vi giver dig her tre gode råd, som gør livet svært for cykeltyven.

1: Brug mere end én lås
Sørg for at låse din cykel med mere end en enkelt lås. Gerne en ringlås og en kædelås. Med kædelåsen kan du låse cyklen fast til cykelstativet, et træ, Rundetårn (så skal låsen være lang) eller en anden fast genstand du parkerer ved. Ringlåsen kan låses fast gennem hjul og stel. Kun en ihærdig cykeltyv vil gå i krig med det. 

2: Parker et sikkert sted
Hvis du skal have din cykel parkeret i længere tid, så undgå at lade den stå ude foran diskoteket efter en tur i byen eller have den parkeret weekenden over ved togstationen.

Skal cyklen stå parkeret i længere tid samme sted, så parker den i stedet et oplyst og åbent sted. På den måde skal cykeltyven være kold som en ispind for at forsøge at stjæle den, da chancen for at blive opdaget her er meget større end i en mørk smal gyde eller en øde togstation midt om natten. En ekstra bonus er også, at cyklen er lettere at finde i en brandert lørdag nat, et sted hvor der er lys.

3: Gør din cykel unik
De fleste cykeltyve tænker i cool cash, når de stjæler cykler. De skal oftest sælges videre med en hurtig profit i tanke. Ved at give din cykel et unikt look, kan du afskrække cykeltyven fra at gøre din cykel til det næste offer.

En cykel med et specielt udseende er altid lettere at identificere, og derved sværere at sælge videre, i forhold til en cykel, der ligner alle andre. Så frem med den regnbuefarvede maling og de fede detaljer, og giv din cykel et unikt look. Den røde cykel med de gule lyn, og familiens våbenskjold indgraveret i stellet, giver som regel også en højere street credit i det lokale hood.
 

Husk en cykelforsikring
Du kan være nok så forsigtig og følge de tre ovenstående råd, men hvis cykeltyven har bestemt sig for at stjæle lige netop din cykel, så er det desværre ikke altid nok at være forsigtig. 

Derfor er vi mange, der har købt en cykelforsikring.  

Hos Yndlings kan du forsikre din cykel til Danmarks bedste priser. Så er du sikret, hvis cykeltyven er på spil. Du er også dækket ved skade og hærværk.

Hos Yndlings er der hurtig betjening, ingen selvrisiko og ingen binding.

 

Beregn prisen på din cykelforsikring her

 

Med prisberegneren fra Yndlings kan du nemt og hurtigt finde prisen på, hvad det vil koste dig, at forsikre din yndlingscykel.

Det bedste er, at en cykelforsikring fra Yndlings bliver billigere i takt med at din cykel bliver ældre.

Et priseksempel
Eksempelvis hvis din er cykel 1 år gammel, og har kostet 5.000 kr. Så vil du kunne se i prisberegneren, at den koster 43 kr. om måneden at forsikre.

Bonus: for 43 kr. får du oven i hatten også en ansvarsforsikring, genhusning og retshjælp. 

Det svarer til prisen for to øl på den lokale bodega. Skål for det.

 

Køb din cykelforsikring her

 

Har du brug for hjælp?
Hvis du har spørgsmål, så ring til os på 87 10 18 10, eller skriv til os via vores Facebook-side. Så sidder vi klar til at hjælpe dig.

Øvrige artikler

maj
28

Unges ting er mere udsatte end andres

Læs artikel
maj
27

Unge på erhvervsuddannelserne gambler med indboet

Læs artikel
maj
24

Yndlings er forsikring on demand

Læs artikel