Skal du på skiferie?

Basisforsikring inkluderer skiferien vigtige ansvarsforsikring

Forsikringsselskabernes mest travle periode er skisæsonen. Uheldet rammer hver eneste dag, men særligt i skisæsonen hvor mange kombinerer ferie med en sportsgren, der har høj risiko for uheld og skade.

Skal du på <span class="highlight">skiferie?</span>

Kunne det ske for
dig på skiferien?

Du kører ind i
en anden person
på løjpen

Søren løb på den løjpe, der i den venstre side har et bakke-loop. Foran ham kører Sara. Sara kører ikke hurtigt, og Søren får fejlvurderet Saras fart, så i stedet for at nå uden om hende, rammer han hende. De styrter begge to. Søren er okay, men Sara er bevidstløs. Hun blev ramt af Sørens ski i hovedet.

Det viser sig, at skaden er så alvorlig, at Sara har fået varige skader i hovedet. Hun kan ikke længere arbejde eller fungere som før, og det er fastslået, at årsagen skyldtes styrtet på løjpen.

Søren er blevet mødt med et erstatningskrav for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte og méngrad. I alt er skaden opgjort til 6,5 mio. kr.

Kunne det ske for dig, at du kører ind i nogen og bliver årsagen til, at en anden person bliver skadet?

Hvad hjælper dig så?
Det gør en basisforsikring.

Du skader en
anden persons
ting

Julie har stået på ski før. Men selv en erfaren skiløber får af og til for meget fart på. Julie er på vej over til restauranten, hvor vennerne holder frokoststop.

Foran restauranten står alle restaurantgæsternes ski flot parkeret. Julie får ikke bremset i tide, og hun vælter hele striben.

Mega pinligt, men det blev også dyrt, fordi flere af skiene tilhørte ejere, der havde købt dyrt grej. De var ikke tilfredse med en undskyldning. To af dem rejste et erstatningskrav, fordi deres ski var gået i stykker, og Julie skulle betale. Regningen lød på 2 X 400 euro. – omkring 6.000 kr.

Kunne det ske for dig, at du blev årsag til en skade på andres ting på skituren?

Hvad hjælper dig så?
Det gør en basisforsikring.

Du skader en
anden persons ting,
som du har lånt

Cecilie skal på den første skiferie, og hun ejer ikke sine egne ski. Hun låner derfor Marias ski. Maria har god stil, så skiene er naturligvis de sidste nye på markedet.

Glad og forventningsfuld tager Cecilie afsted på en uges skiferie til Frankrig. På tredjedagen sker der det, at skiene bliver stjålet, mens Cecilie sidder på restauranten og spiser. Skiene var parkeret udenfor, som man jo gør og skal. Da Cecilie og Maria ikke bor sammen, er det Cecilies ansvarsforsikring, der skal dække tyveriet. Er skiene lejet, er der andre regler der gælder.

I Cecilies tilfælde blev det hendes redning, at hun havde en ansvarsforsikring, som dækkede udgiften på 3.500 kr. til et par nye ski til Maria. Kunne det ske for dig, at en ting, du har lånt, bliver stjålet på skituren?

Hvad hjælper dig så?
Det gør en basisforsikring.

Yndlings er perfekt til dig...

 • Checkmark

  Der skal på skiferie, hvor risiko for skade og uheld er høj

 • Checkmark

  Der ønsker, Danmarks billigste ansvarsforsikring

 • Checkmark

  Der tager ansvar for dig selv og dine ting

 • Checkmark

  Der gerne vil have økonomisk sikkerhed

 • Checkmark

  Der bare vil have forsikrings-købet hurtigt overstået

Youtube afspil

Hvad er forskellen på rejse - og ansvarsforsikring?

Når du skal ud at rejse, bør du ideelt set have både en Ansvarsforsikring og en Rejseforsikring med. Ansvarsforsikringen hjælper dig, når du ved uheld gør skade på andre personer eller deres ting. Rejseforsikringen hjælper dig, når du ved et uheld gør skade på dig selv.

Ansvarsforsikring